حضرت رسول صلّی الله علیه وآله وسلم :
معاشر النّاس،(هذا علیّ)، إنّما اکمل الله عزّوجلّ دینکم بامامته. فمن لم یأتمّ به و بمن یقوم مقامه
من ولدی من صلبه الی یوم القیامة و العرض علی الله عزّوجلّ فأولئک الّذین حبطت اعمالهم
[فی الدّنیا و الآخرة] وفی النّار هم خالدون لایخفّف عنهم العذاب و لا هم ینظرون .
ای مردم ، این علی است که خداوند دین شما را با امامت او کامل نمود، پس هرکس اقتدا نکند
به او و به کسانی که جانشین او از فرزندان من و از نسل او هستند تا روز قیامت و روز رفتن به
پیشگاه خداوند عزّوجلّ، چنین کسانی اعمالشان در دنیا و آخرت از بین رفته و در آتش دائمی
خواهند بود. عذاب از آنان تخفیف نمی یابد و به آنها مهلت داده نمی شود.خطب? غدیر
همه شیعیان و محبین امیر المومنین – علیه السلام – می دانند که این ایام روزهایی است که وجود مقدس حضرت محمد مصطفی – صلی الله علیه و اله وسلم – به دستور خدای متعال ولایت امیر المومنین – علیه السلام – را به جمعیت بالغ بر صد هزار نفری حجاج در حجه الوداع معرفی فرمودند .
ولایتی که در حدیث قدسی خدای متعال می فرماید : ولایت علی ابن ابیطالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی . ولایت علی ابن ابی طالب – علیه السلام – دژ محکم من است هر کس داخل شود در این دژ ، ایمن است از عذاب من .
البته لازم به ذکر است که این معرفی فقط در کنار برکه غدیر انجام نشد . پیامبر اکرم – صلی الله علیه و اله و سلم – از همان اولین روز دعوتشان در یوم العشیره این معرفی را نسبت به امیر المومنین – علیه السلام – داشتند . ایشان همواره همان طور که دین را تبلیغ کردند و به مردم رساندند در کنار آن وجود مقدس امیر المومنین را هم به عنوان ولی مردم معرفی کردند .
در حجه الوداع یعنی در آخرین سال و آخرین روزهای حیات پیامبر دستور ابلاغ ولایت امیر المومنین از طرف خدای متعال به ایشان داده شد .یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک فان لم تفعل فما بلغت رسالته .
ادامه مطلب...
در بحث امروز گذری داریم بر اصالت بیست و سه ساله پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – یادی از روز غدیر و اتفاقاتی که در حجه الوداع افتاد و این که اصلا ولایت امیرالمومنین یعنی چه؟ و ذکر راه کاری برای آن که چگونه می توانیم با ولایت امیرالمومنین زندگی کنیم؟
همگی می دانیم که دعوت پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – مدت بیست و سه سال طول کشید حضرت سیزده سال در مکه مردم را به دین اسلام دعوت نمودند ولی بر اثر فشارها و شکنجه های زیاد از طرف مخالفین به مدینه هجرت نمودند ایشان مدت ده سال هم در مدینه مردم را دعوت کردند.
در سال هشتم بعد از صلح حدیبیه به مکه تشریف بردند عمره به جا آوردند و زود به مدینه بازگشتند . در سال نهم هجری هم پس از فتح مکه و انجام عمره به مدینه آمدند و در سال آخر عمرشان یعنی سال دهم هجری و ماه ذی قعده بود که اعلام فرمودند قصد حج دارند و حضرت بنا براین داشتند که اعمال حج تمتع را که تا آن زمان مجالی پیش نیامده بود به مردم نیاموزند . اعلام عمومی شد و جمعیتی حدود 90 هزار نفر 140 هزار نفر بر گرد رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – جمع شدند تا حضرت اعمال حج را به طور عملی به آن ها آموزش بدهند .
ادامه مطلب...
عجب تمثیلی است این که علی مولود کعبه است...
یعنی اینکه باطن قبله را در امام پیدا کن! (شهید آوینی)